Volledig scherm
stadsbaantunnel utrecht © AD

Inspectie Stadsbaantunnel is klaar, maar weg blijft maandag nog dicht

De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn in Utrecht blijft ook maandag de hele dag dicht. De inspectie is zaterdag weliswaar afgerond, maar de gemeente wacht nog op de schriftelijke rapportage.

Die wordt maandag aan het einde van de dag verwacht. Daarna beslist de gemeente pas wat er moet gebeuren met de tunnel en hoe lang die nog gesloten blijft.

Quote

Het is dus al eens eerder gebeurd, en nu weer.

De Stadsbaantunnel, die parallel loopt aan de A2, is al sinds donderdagmiddag dicht. Toen ontdekte een onderhoudsaannemer dat er bij de zuidelijke ingang een groot stuk beton naar beneden was gekomen. Die is losgekomen van de 'pergola', de betonnen constructie bij de ingang naast bioscoop Cinemec. 

Afgebrokkeld

Aan de betonnen constructie is te zien dat er vaker iets gerepareerd is. Vorig jaar is er door vorstschade ook al eens iets afgebrokkeld. ,,Het is dus al eens eerder gebeurd, en nu weer. Het is niet niks dat er zomaar iets naar beneden komt", verklaart een gemeentewoordvoerder de maatregelen.

Automobilisten die in Leidsche Rijn moeten zijn, moeten nu flink omrijden. Dat kan via de Langerakbaan, ’t Zand en de Vleutensebaan of via het Berlijnplein naar de Madridstraat en de Grauwaartsingel.

Volledig scherm
stadsbaantunnel utrecht © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht