Volledig scherm
Ouders verlaten met hun kinderen het terrein van de basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide . © William Hoogteyling

Interim-directeur basisschool Oud Zandbergen Huis ter Heide op non-actief gezet

Interim-directeur Jos van Teunenbroek van basisschool Oud Zandbergen is per direct op non-actief gezet. Dat besluit is vandaag door het bestuur van de christelijke basisschool in Huis ter Heide genomen. Ook het bestuur treedt af, maar zal tot aan het einde van het schooljaar de lopende zaken afhandelen.

In een bijeenkomst met de ouders legde het schoolbestuur verantwoording af. Van Teunenbroek lag onder vuur door haar optreden. Ze was pas in het najaar begonnen. Ook bij andere scholen vertrok ze eerder dan gepland. Veel ouders en leerkrachten keerden de school de rug toe vanwege de sfeer. Toen het bestuur het besluit om Van Teunenbroek weg te sturen, klonk er een applaus van de ouders.

Zwak

De inspectie van het onderwijs was ook in de zaal. In een eerste rapportage bestempelde de school als zwak. Die kritiek leidde er toe dat ook het schoolbestuur aan het einde van het schooljaar zal vertrekken. De inspectie verlangt half mei wel een plan hoe de school na de zomer kan gaan werken aan een nieuwe toekomst. De inspectie trekt daar al snel twee jaar voor uit. De school gaat misschien nauw samenwerken met een andere onderwijsinstelling.

Het is nu de vraag wat de ouders zullen doen: houden ze hun kinderen op de school of zoeken ze naar vervangend onderwijs? Diverse ouders haalden hun kinderen al eerder dit school van Oud Zandbergen. Die vonden het klimaat niet veilig.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht