Volledig scherm
Kadewerkzaamheden aan de Kromme Nieuwegracht. Bij het herstel van een kluismuur werd in deze straat een groot gat in de fundering aangetroffen. © Foto Ruud Voest

Interventieteam moet nieuwe calamiteiten Utrechtse kades en werven opvangen

De problemen bij het herstel van de kades en werven in de Utrechtse binnenstad houden aan. Om snel op nieuwe calamiteiten in te kunnen spelen zet de gemeente een interventieteam op.

Het herstel van de historische kades en werven langs de Oudegracht, Nieuwegracht en Kromme Nieuwegracht ligt al twee jaar grotendeels stil vanwege verzakkingen. Een dag voor Kerst werd uit voorzorg nog een deel van de Kromme Nieuwegracht afgezet. 

Uit een inspectie bleek dat een werfkelder onder het wegdek in zeer slechte staat was. Dit betekent dat de gracht tussen de Ambachtstraat en de Drift voorlopig alleen toegankelijk is voor tweewielers en voetgangers, totdat er een uitgebreide inspectie is uitgevoerd.

Het interventieteam dat de gemeente opzet, moet in actie komen als er nieuwe verzakkingen of andere problemen dreigen. Dat kan betekenen dat er direct een gebied moet worden afgezet. Het kan ook zijn dat er nader onderzoek moet worden uitgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht