Interview met Dierenbescherming in snikhete auto: ‘Hond kan na halfuur al sterven’

videoElk jaar weer komen honden op gruwelijke wijze om het leven doordat hondeigenaren hun viervoeter in een snikhete auto laten zitten, ondanks de vele waarschuwingen van de Dierenbescherming. Samen met een woordvoerder van deze organisatie ging onze verslaggever op het heetst van de dag in een auto zitten om de hitte zelf te ervaren en gelijk duidelijk te maken: een hond kan níet in de auto achterblijven, ook niet een paar minuten.

Het is 13.00 uur als het interview plaatsvindt met de Utrechtse Carmen Silos, woordvoerder van de Dierenbescherming. De auto staat geparkeerd aan de Utrechtse Museumlaan en het is buiten 33 graden. Ze vindt het heel belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp: ,,Een hond kan na een half uur in de auto al doodgaan, en het is een verschrikkelijke dood.”

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht