Volledig scherm
© ANP

Invallen in Nieuwegein in groot onderzoek naar drugshandel

De politie heeft vanmorgen na invallen op elf verschillende plekken in Nederland zes mensen aangehouden. De politie deed die invallen in het kader van een groot onderzoek naar de handel in harddrugs. Een van die invallen vond plaats in Nieuwegein. Een van de aangehouden mensen wordt verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie.

Op welke locaties de politie precies invallen heeft gedaan, wil zij in het belang van het onderzoek nog niet zeggen. Duidelijk is in elk geval dat een van die invallen plaatsvond in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. Hier werden in alle vroegte vanmorgen twee mannen in een woning aangehouden. De politie zegt dat de invallen geen samenhang hebben met de invallen die vorige week werden gedaan. Toen werden in de regio Utrecht aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de mocromaffia.

Volgens de politie hield de groep mannen die nu is aangehouden zich stelselmatig bezig met de handel van drugs, met name cocaïne. Een van de verdachten blijkt zelfs te worden verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie. Om welke liquidatie het gaat wil de politie niet zeggen. Daarnaast zijn er meerdere vuurwapens, voertuigen en grote hoeveelheden geld in beslag genomen. De verdachten zitten op dit moment in alle beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht