Blood sample with respiratory coronavirus positive
Volledig scherm
Blood sample with respiratory coronavirus positive © Getty Images/iStockphoto

Inwoner van Houten besmet met coronavirus, mogelijk tweede besmetting

Een inwoner van de gemeente Houten is besmet met het coronavirus. Dat meldt de gemeente op haar website. Het zou gaan om een man. Hij zit momenteel samen met zijn gezin in thuisisolatie; dat betekent dat zij niet naar buiten mogen en geen bezoek mogen ontvangen, behalve de huisarts en de GGD.  

Volgens de gemeente Houten heeft het RIVM gisteravond de besmetting vastgesteld, na twee laboratoriumonderzoeken. De patiënt, van wie de leeftijd onbekend is, zou vorige week op een beurs in Duitsland zijn geweest en is daarna met zijn gezin op vakantie gegaan. 

De GGD Utrecht probeert in kaart te brengen met wie de man de afgelopen dagen in contact is geweest. De gemeente Houten volgt verder de adviezen en instructies van het RIVM en de Utrechtse GGD op. 

Mogelijk tweede besmetting

Een andere inwoner van de gemeente Houten is mogelijk ook besmet met het coronavirus. Ook hij is na een vakantie met ziekteverschijnselen teruggekeerd naar huis. De twee gevallen staan vooralsnog los van elkaar. 

Momenteel worden tests gedaan die moeten uitwijzen of er daadwerkelijk sprake is van een infectie. De man heeft kinderen die naar het College de Heemlanden gaan. Om onrust te voorkomen heeft het schoolbestuur een brief verstuurd over de situatie rondom de man. 

School

,,We zijn in afwachting van dit onderzoek’’, zegt rector Dick Looyé naar aanleiding van de brief tegen deze website. In de brief van de school staat dat zowel de huisarts van het gezin als een viroloog geen reden zien om de kinderen voorlopig thuis te houden. ,,In samenspraak met het RIVM en de GGD is besloten geen verdere maatregelen te nemen. Natuurlijk houden we de situatie nauwlettend in de gaten. We worden door de familie goed op de hoogte gehouden’’, zegt Looyé, die nog niet weet wanneer de uitslagen van de tests bekend worden. ,,Maar dit zou al binnen 24 uur kunnen zijn.’’  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht