Volledig scherm
© Getty Images

Inwoners Stichtse Vecht krijgen gratis boom

Stichtse Vecht heeft vijfhonderd bomen te vergeven aan zijn inwoners. De gemeente wil hiermee inwoners stimuleren om hun eigen tuin groen in te richten. Inwoners kunnen de hele maand oktober één gratis boom aanvragen bij de gemeente die ook nog wordt thuisbezorgd.

Inwoners, bedrijven, scholen en instellingen kunnen één boom per adres aanvragen en hebben daarbij de keuze uit twaalf verschillende boomsoorten. Afhankelijk van de locatie waar de boom geplant wordt, kan gekozen worden voor een grotere of een kleinere boom. 

Schaduw

De gemeente ziet graag meer groen in de omgeving omdat ‘het bijdraagt aan een prettige en gezonde leefomgeving’. Wethouder Linda van Dort gunt iedere inwoner een boom in de tuin: ,,Ze nemen CO2 op, zuiveren de lucht, ademen zuurstof uit en dempen het geluid. Daarnaast kan de schaduw van een boom op een hete zomerdag de stenen tot wel 14 graden verkoelen ten opzichte van de omgeving.”

Inwoners van Stichtse Vecht kunnen vanaf vandaag de gratis boom aanvragen door een mail te sturen naar klimaatbestendig@stichtsevecht.nl met hun adres, telefoonnummer en de boomkeuze. De keuzes in boomsoorten zijn te vinden op de website van de gemeente. De bomen worden in november door een lokale kwekerij thuisbezorgd. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht