Volledig scherm
Iris Melssen uit Bunnik lijdt aan een chronische vermoeidheid door de ziekte van Lyme. © Inneke de Vries

Iris uit Bunnik gaat voor laatste kans: stamcelbehandeling in Frankfurt

De Bunnikse Iris Melssen (24) vertrekt begin volgende week naar Frankfurt voor de enige behandeling waar ze nog in gelooft: een stamcelbehandeling. Het geld voor die behandeling, zo'n 35.000 euro, werd eerder dit jaar grotendeels door haar dorpsgenoten opgebracht.

Dat het geld in korte tijd werd ingezameld was mede te danken aan Bunnikse ondernemers en hun actie 'Heel Bunnik helpt Iris'. Zij kenden haar niet, maar haar verhaal raakte hen. Zij is al jaren te vermoeid om meer te doen dan in bed te liggen. Dat is zo sinds ze na een tekenbeet in 2014 de ziekte van Lyme kreeg. 

Antibiotica hielpen niet, alternatieve geneeswijzen maakten de vermoeidheidsklachten erger. Haar laatste hoop is de behandeling in een kliniek in Frankfurt. Die wordt niet vergoed door de verzekeraars, omdat zij geen resultaten zien.

Iris houdt zich vast aan het succes van de behandeling bij een vriendin. Het geld was begin dit jaar al bij elkaar en Iris zou in april naar Duitsland vertrekken, het contract met de kliniek was getekend. Toen het moment van vertrek naderde, bleek dat Iris te verzwakt was om de behandeling te kunnen doorstaan. Inmiddels voelt zij zich, aldus haar moeder Inneke de Vries wat sterker door het warme weer van mei en juni. Ze zal vanaf 18 juni behandeld worden. 29 juni is de laatste behandeldag. In de eerste week zal ze worden ontgift, waar ze extra ziek van zal worden. In de tweede week krijgt ze de stamcelbehandeling. ,,We hopen er het beste van”, aldus de bezorgde maar hoopvolle moeder.

Doneeractie Red Iris haar leven

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht