Volledig scherm
Kant en klare halte van de Uithoflijn aan de Weg tot de Wetenschap. © Angeliek de Jonge

Irritatie om extra miljoenen voor Uithoflijn

In de Utrechtse Provinciale Staten wordt met irritatie gereageerd op nieuwe extra kosten voor de aanleg van de Uithoflijn. 

Uit informatie die AD Utrechts Nieuwsblad heeft opgevraagd op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB), bleek vorige week dat betrokkenen al lang wisten dat de kans groot is dat de extra kosten hoger worden dan 84 miljoen euro die eerder naar buiten kwam. 

Er is weliswaar ook een reservepot van 13.7 miljoen euro gemaakt, maar daarbij werd niet gemeld dat die zeer waarschijnlijk moet worden aangesproken. Provinciebestuurder Dennis Straat zei daarover zaterdag in deze krant dat de kans meer dan 50 procent is dat de extra kosten oplopen tot 18 miljoen euro. 

Moedeloos

,,Ik word er moedeloos van'', reageert Julie d'Hondt (PvdA). ,,Kennelijk was de planning die we hebben voorgelegd gekregen, niet realistisch. We hebben er echt naar gevraagd, maar kennelijk is daar een WOB-verzoek voor nodig om dit nu boven tafel te krijgen.''

PVV'er René Dercksen ziet in de oplopende kosten bevestiging in twijfels of een tram wel een goede vervoersoplossing is, zeker omdat Utrecht al voorzichtige plannen heeft voor verdere uitbreiding van het tramnetwerk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht