Volledig scherm
Kamasutrabeurs in Utrecht. © Erik van 't Woud

Jaarbeurs nog één keer 'erotische speeltuin voor volwassenen'

Het doek valt voor de erotische beurs KamaSutrA in de Utrechtse Jaarbeurs. Het evenement wordt dit najaar voor de laatste keer gehouden.

Quote

De rek is er een beetje uit

Mariska van den Hout, beursmanager

,,De seks industrie is heel snel veranderd. Echte pornosterren - enkele uitzonderingen daargelaten - zijn er niet meer en erotiek is meer en meer een online aangelegenheid geworden. Producten worden tegenwoordig vooral op internet gekocht. De scene is kleiner nu en anders van karakter dan tijdens de beginjaren van KamaSutrA. Dat maakt het voor ons moeilijk om nog origineel te blijven. De rek is er een beetje uit en we vielen in herhaling", aldus beursmanager Mariska van den Hout.

Aan de bezoekersaantallen ligt het volgens haar niet. ,,De bezoekerscijfers zijn stabiel. Maar voor ons is het tijd om de focus te verleggen naar andere concepten en daarmee opnieuw innovatief te zijn."

Eénmaal

Volledig scherm
Een bodypaint-artiest beschildert op de Kamasutra Beurs in Utrecht een vrouw. © ANP PHOTO ERIK VAN 'T WOUD

De kaartverkoop voor The Final Edition, van 29 september tot en met 1 oktober, is met de bekendmaking ook van start gegaan. ,,Tijdens deze editie zal de Jaarbeurs in Utrecht nog éénmaal omgetoverd worden tot een erotische speeltuin voor volwassenen.''

KamaSutrA werd sinds 2000 twee keer per jaar gehouden. Totaal een miljoen bezoekers hebben de beurs sindsdien bezocht. Vorig jaar werd het evenement getransformeerd van een beurs naar een erotisch festival. Alles kreeg toen een facelift, van de attracties tot de decoratie en de optredens. ‘Beleving’ kwam meer dan ooit centraal te staan, verklaarde toen de organisatie. ,,Omdat juist dát is waarnaar onze bezoekers op zoek zijn.’’

Volledig scherm
Erotische speeltjes tijdens een editie van de Kamasutra beurs in Utrecht. © ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht