Volledig scherm
Rutger Vink. © Richard van Horssen

Jaarbeurs verwelkomt eerste vlogger in het theater

Rutger Vink, beter bekend als Furtjuh, gaat als eerste vlogger in Nederland het theater in. De kaarten voor zijn 90 minuten durende live show in Jaarbeurs Utrecht waren binnen een half uur uitverkocht. Vandaag maakte Furtjuh bekend dat hij daarom een dag later, op 18 december, een tweede optreden geeft.

,,Een 60 meter breed videoscherm ondersteunt de voorstelling", zegt Vink. ,,Met de theatershow die ik nu presenteer, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Ik doe in mijn video's veel met liedjes en parodieën. Dat kan ik nu allemaal in de voorstelling kwijt. Er komen ook een aantal special guests voorbij. De titel van de show is 'Alles voor de views'." 

,,Het draait natuurlijk allemaal om mijn YouTube kanaal. In de voorstelling wordt het kanaal verwijderd. De ergste nachtmerrie van elke creator. Met behulp van het publiek probeer ik dit weer ongedaan te maken."

Zelf noemt hij de voorstelling ''het grootste YouTube-theater van Nederland''.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht