Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker. © Eric Taal

Jan Pieter Lokker nieuwe waarnemend burgemeester Lopik

Jan Pieter Lokker (67) uit Bodegraven wordt waarnemend burgemeester van Lopik als opvolger van Renate Westerlaken-Loos. Hij wordt maandag 20 februari beëdigd door de commissaris van de Koning Van Beek. 

Lokker, lid van het CDA, getrouwd, twee kinderen, neemt het burgemeesterschap waar totdat er een Kroonbenoeming is. De commissaris adviseert de minister van Binnenlandse Zaken over het openstellen van een vacature voor een nieuwe burgemeester. Lokker is benoemd in overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, bestaande uit de fractievoorzitters.

Lokker, geboren en opgegroeid in Zierikzee en nu wonend in Bodegraven, is in vijf gemeenten waarnemend burgemeester geweest: Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk, Noordwijk, Goeree-Overflakkee en Albrandswaard. Hij is een ervaren bestuurder en toezichthouder in het publieke en semi-publieke domein. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en is 28 jaar docent geschiedenis en staatsinrichting geweest. In Soest was hij CDA-raadslid en in de provincie Utrecht twee jaar statenlid en van 2001 tot 2007 gedeputeerde. In die laatste functie was hij portefeuillehouder landelijk gebied, Europa en bestuurlijke zaken.

Quote

De combinatie van stadse cultuur enerzijds en natuur anderzijds hebben mij gevormd.

Jan Pieter Lokker, waarnemend burgemeester Lopik

,,De combinatie van stadse cultuur enerzijds en natuur anderzijds hebben mij gevormd,'' zegt Lokker op zijn blog, waar hij zijn gedachten schrijft over het duurzaam maken van de samenleving en de daarvoor noodzakelijke veranderingen in het openbaar bestuur. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we de kwaliteit van leven en werken alleen kunnen verbeteren door sector-overstijgend aan de slag te gaan met sociale en economische innovaties. De gemeente is de belangrijkste werkplaats om concreet ideeën en plannen uit te voeren.''

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht