Volledig scherm
Zo komt de Jan Steenlaan eruit te zien, met een eigen plek voor fietsers waar de auto ‘te gast’ is. © Foto gemeente De Bilt

Jan Steenlaan Bilthoven wordt weer tweerichtingsverkeer

De veelbesproken verkeersmaatregelen aan de Jan Steenlaan en omgeving in Bilthoven gaan binnenkort van start. De Jan Steenlaan, een belangrijke fietsroute naar station, scholen en sportverenigingen, wordt ingericht als een fietsstraat.

De Jan Steenlaan krijgt brede fietsstroken op het weggedeelte tussen de Rembrandtlaan en het Heidepark en een smalle rijstrook voor autoverkeer. Daardoor krijgen de fietsers hun eigen plek en is gemotoriseerd verkeer er te gast. Dit moet in de zomervakantie gebeuren.

Verkeersregelaars

Na de meivakantie is er weer tweerichtingsverkeer op de Jan Steenlaan, Jan van Eijcklaan, Van Ostadelaan en de Rembrandtlaan. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer vanaf 6 mei bij de nieuwe situatie.

De verkeersafwikkeling op de Jan Steenlaan was jarenlang onderwerp van discussie. Diverse belangengroepen, zoals omwonenden, scholen en sportclubs en de gemeente De Bilt kwamen er niet uit. Daarop heeft de gemeente gekozen voor deze variant.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht