Je auto verkopen? Filmpje maakt flitsende bolide van gewoon tweedehandsje

Video,,Ik hou 'm gewoon zelf!’’ Als Ellis de Bont (26) uit Blaricum de flitsende commercial ziet met in de hoofdrol de auto die ze wil verkopen, wil ze haar voertuig eigenlijk helemaal niet meer kwijt. In Central Studios in Utrecht worden doodgewone vierwielers omgetoverd tot flitsende bolides om de verkoop te bevorderen.

Want met verkoopwebsites als Marktplaats en sociale media is het tegenwoordig erg lastig om op te vallen met de auto die je graag kwijt wilt. Maandelijks bieden particulieren ruim 60.000 auto’s te koop aan met een advertentie op Marktplaats of een fotootje met begeleidende tekst op Facebook. Dat zet tussen de duizenden andere auto’s die aangeboden worden, vaak niet veel zoden aan de dijk. Opvallen is moeilijk.

Maar rijd met je auto de studio in Utrecht binnen en vijf minuten later heb je een commercial waar je de vingers bij aflikt, met je eigen auto in de hoofdrol. Centraal Beheer deed dat gratis voor zo’n zestig mensen die zich daarvoor aanmeldden. De auto valt zo meer op tussen het enorme aanbod en de verzekeraar hoopt er ook nog wat klanten aan over te houden.

Verzekeren

De spotjes worden afgesloten met het logo van de verzekeraar in beeld. ,,Mensen die een auto kopen, zijn helemaal niet met het verzekeren van hun nieuwe voertuig bezig’’, weet Ellen van der Horst van Centraal Beheer. ,,Dat wordt na de verkoop meestal nog even snel geregeld. Wij hopen op deze manier dat mensen hun auto dan ook bij ons gaan verzekeren.’’

Het spotje is binnen vijf minuten opgenomen. De deelnemer rijdt de auto zelf de studio in, stapt uit en hoeft verder alleen maar toe te kijken. Als de camera’s snorren en een film-inspreker er een spannend en meeslepend verhaal bij vertelt, draait op de achtergrond een flitsend decor mee.

De autobezitter kan kiezen voor natuur, luxe of een Hollywoodstijl als achtergrond. Op een usb-stick krijgen de deelnemers het filmpje en enkele ‘stills’ daaruit mee naar huis. De deelnemers zijn stuk voor stuk laaiend enthousiast als ze het eindresultaat zien. Of ze er hun auto ook sneller mee verkopen, moet de komende weken blijken.        

Volledig scherm
© Still uit video

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht