Volledig scherm
Lucas van Hapert heeft sinds vandaag zijn eigen sokkenlijn met een afbeelding van de domtoren. (Foto Marnix Schmidt) © Marnix Schmidt

Je kunt nu op de Dom lopen zónder die 465 treden op te moeten

Na sleutelhangers, ansichtkaarten en Domkaarsjes zijn er nu ook Dom-sokken te koop. Grafisch ontwerper Lucas van Hapert verkoopt vanaf vandaag sokken die een prent van de toren op de enkel hebben staan. 

In zijn eigen werkplaats in de oude gevangenis aan het Wolvenplein maakt Lucas van Hapert al een tijdlang zeefdrukken van Utrechtse stadsgezichten. Hij kwam al met een serie Dommetjes en een serie met andere Utrechtse stadsgezichten. Deze transformeerde hij ook tot een kalender. „Maar hoe leuk is het als je de Domtoren overal mee naartoe kan nemen?”, dacht Lucas. 

Toekomstmuziek

Hij besloot daarom om zijn afbeelding van de Dom op sokken te zetten. Ze gaan €14,95 per paar kosten. Hierbij werkt hij samen met met een bedrijf dat zich houdt aan de regels van de Fair Wear Foundation, een initiatief dat zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Voor nu houdt Lucas het alleen bij de Dom, maar hij sluit niet uit dat de andere stadsgezichten in de toekomst ook een plekje krijgen op zijn sokken. 

Krijgt de Dom na alle kaarsen, kaarten, en sleutelhangers nu dan ook een eigen kledinglijn? „Het is leuk om groot te denken”, lacht Lucas. „Maar vooralsnog hou ik het even bij sokken.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht