Volledig scherm
Jeroen van der Boom © Foute Zomerfeest

Jeroen van der Boom en Gers Pardoel primeurs op elfde Foute Zomerfeest

Op de elfde editie van het Foute Zomerfeest in IJsselstein, komend weekend, staat de vrijdag in het teken van carnaval. De dag erna zijn er twee primeurs: ‘Topper’ Jeroen van der Boom en Gers Pardoel. Een topact die zaterdag terugkeert is Wolter Kroes.

Het karakter van de vrijdag is aangepast op verzoek van het publiek, vertelt Rik Berkulo, die het feest al voor de elfde keer op het Podiumterrein organiseert. ,,We doen dit vanaf 2015. De eerste jaren was het concept Return to... en gingen we terug naar de jaren 90 en 00. Dit jaar maken we er – in het carnavaljubileumjaar – een Voute Vrijdag van met namen als de Snollebollekes, Gebroeders Ko en het Feestteam.”

Extra dimensie

Op zaterdag is er naast bovengenoemde artiesten ook plaats voor de twee local heroes Jan Woudenberg en Dennis Baars. Alle optredende artiesten worden zaterdag begeleid door de band van Marcel Fisser, een muzikant die in het verleden sterren als Shirley Bassey, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Edsilia Rombley begeleidde. ,,De Marcel Fisser Band is al sinds 2015 op zaterdag de vaste live-begeleidingsband van onze artiesten en we merken dat dat een extra dimensie aan de optredens geeft.” Dat het elke keer weer lukt om klinkende namen naar IJsselstein te trekken, is volgens Berkulo te danken aan de saamhorigheid van bedrijfsleven en publiek in IJsselstein: ,,Die is hier echt uniek.”

Volledig scherm
Gers Pardoel. © ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht