Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens schrijft over het tragische ongeval op de A2 bij Breukelen. © Marco de Swart/Petershotnews

Jerry heeft grote bewondering voor automobilist die spookrijder wist te ontwijken

columnSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over het tragische ongeluk op de A2.

Telkens als ik met een gangetje van 100 kilometer per uur over de A2 naar Amsterdam sukkel, troost ik mijzelf met de gedachte dat het ten minste veilig is. Tuurlijk, het is traag, die snelheidsbeperking. Een effect dat optisch wordt versterkt door die enorme asfaltvlakte die zich golvend voor je uitstrekt. En omdat iedereen dezelfde snelheid aanhoudt - aan het alziend oog van de trajectcontrole ontkomt niemand - is er van autorijden in de klassieke zin des woords, geen sprake meer. 

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht