Columnist Jerry Goossens
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens © Angeliek de Jonge

Jerry: ‘Wat als de valwind niet over het Lombokbos, maar over Utrecht was geraasd?’

De beelden van het verwoeste Lombokbos in Leersum riepen de gruizige zwart-witfoto’s van de Grote Siberische Explosie in herinnering: de mysterieuze ontploffing nabij het afgelegen Toengoeska, vermoedelijk veroorzaakt door een meteoriet, waarbij in een straal van 30 tot 40 kilometer alle bomen als luciferhoutjes afbraken. 

 1. Jerry is een neurotisch wrak op vakantie: ‘Ik vrees bij ieder tolpoortje dat mijn creditcard weigert’
  PREMIUM
  COLUMN

  Jerry is een neurotisch wrak op vakantie: ‘Ik vrees bij ieder tolpoortje dat mijn creditcard weigert’

  Het Grote Kleine Mevrouwtje Goossens -ze woont al een jaar op zichzelf- kuierde luttele uren voor haar vakantievlucht zou vertrekken haar ouderlijk huis binnen om nog even een printje te maken. Reizigers naar Italië moeten sinds kort een zogenoemd Digital Passenger Locator Form (DPLF)overleggen; een vrijblijvend ogend document waarop je zelf adres- en vluchtgegevens moet noteren.
 2. Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’
  Play
  PREMIUM
  video

  Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’

  Het waren hooguit 20 seconden. In die korte tijd raasde een valwind door het Utrechtse dorp Leersum en nam daarbij metershoge bomen mee, die op huizen en auto's vielen, wegen versperden en een nabijgelegen bos wegvaagde. De dag erna steekt Leersum de handen uit de mouwen en dat is nodig: verwacht wordt dat het nog zeker 1,5 week duurt voor het dorp er weer bijligt zoals het was. Het dorp helpt elkaar, en treurt. „Ik besef nog niet dat dit mijn huis is, wat nu onbewoonbaar is.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht