Schaken helpt kinderen met rekenen, aldus Jesús Medina Molina, die er zijn missie van heeft gemaakt om Nederland aan het schaken te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaken helpt kinderen met rekenen, aldus Jesús Medina Molina, die er zijn missie van heeft gemaakt om Nederland aan het schaken te krijgen. © Foto Ruud Voest

Jesús Medina Molina (50) uit Vleuten wilde meer schaaktafels in parken: ‘Ik heb het kunstje geflikt’

HOE IS HET NU METIn de rubriek Hoe is het nu met? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Vandaag: Jesús Medina Molina die ervoor zorgde dat er schaaktafels in het Máximapark kwamen.

Vleutenaar Jesús Medina Molina (50) schreef vorig jaar zeventig burgemeesters aan om schaaktafels in parken en bij scholen te plaatsen. Dat deed hij omdat schaken eenzaamheid verdringt en goed voor de hersenen is. De burgemeester van Schiermonnikoog kon zich hierin vinden en riep het eiland zelfs uit tot schaakeiland. Dat vertelde Molina vorig jaar aan deze krant. In Utrecht werden vijf tafels geplaatst, ook kwamen er vijf in Amsterdam, één in Amersfoort en Apeldoorn, twee in Doetinchem en Gorichem en stond er één op de planning in Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht