Volledig scherm
Johan Derksen en Andrea Poppe. © ANP/Marnix Schmidt

Johan Derksen reageert op excuses SP-statenlid Poppe over oproep afschieten

updateHet Utrechtse SP-statenlid Andrea Poppe biedt haar excuses aan Johan Derksen aan voor een tweet, waarin ze gisteravond opriep de voetbalcommentator ‘af te schieten’. 

Ze reageerde daarmee via social media op zijn uitlating dat de doelvrouw van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal Sari van Veenendaal goed gekeept had en ‘extra bakje haver’ had verdiend.

Die uitlating leidde al direct tot een storm van kritiek op Twitter in de richting van Derksen. Poppe deed daarbij ook een duit in het zakje. Inmiddels is de tweet verwijderd en zegt ze excuses aan te bieden aan Derksen en spijt te hebben van haar uitlating.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
De tweet van Andrea Poppe. © AD

,,Het was een emotionele uitlating als reactie op de vrouwonvriendelijke uitingen van Derksen. Hij heeft wel vaker heel vervelende opmerkingen”, blikt Poppe terug. ,,Als ik had gezegd ‘opsodemieteren’ was er niks aan de hand geweest, maar dat woord kwam niet bij me op. Ik heb de tweet verwijderd en excuses aangeboden. Ik heb er afstand van genomen.”

Het zal me een worst zijn

Volledig scherm
Excuus van Poppe op Twitter © Twitter

Poppe heeft gezien dat haar oproep weer tal van reacties kreeg op Twitter, maar ze is niet van plan die allemaal te lezen. Op de vraag of ze verwacht dat de zaak nog juridische gevolgen kan hebben zegt ze: ,,Dat zien we dan wel weer.”

Van Johan Derksen zelf zijn die niet te verwachten. Hij zegt desgevraagd de tweet niet te hebben gezien, noch erover te hebben gehoord. ,,Ik zit niet op Twitter of op andere sociale media. Het interesseert me ook niks. Ik zeg zelf ook van alles over mensen. Het zal me een worst zijn en maak me er totaal niet druk om.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
 1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
  PREMIUM
  2brothersonthe4thfloor

  De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

  Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’
 2. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
  Agenda

  Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

  De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht