Volledig scherm
Tim Brinkman van FC Utrecht (l) in duel met Almere City-speler Jerge Hoefdraad. © BSR Agency

Jong FC Utrecht blijft hekkensluiter na nieuwe nederlaag

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht ging vanavond in een hemeltergend slechte wedstrijd met 0-2 onderuit tegen Almere City FC.

De eerste helft op sportpark Zoudenbalch was slaapverwekkende vertoning. Kansen waren er amper. In de openingsfase deelde hekkensluiter Jong FC Utrecht nog een paar speldenprikjes uit aan de nummer zes uit Flevoland, maar als een deel van het publiek uit pure verveling op de telefoon gaat kijken, dan weet je hoe laat het is.

Almere City zette er weinig tegenover. Het enige moment dat voor enige deining aan de Laan van Maarschalkerweerd zorgde, was toen Stijn Meijer uit een hoekschop tegen de lat kopte. Jong FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis haalde opgelucht adem. Bij rust stond het 0-0.

Kansloos

De tweede helft was niet veel beter. Toch kwam Almere City twaalf minuten na rust op 0-1 door een treffer van James Eformidis, die Nijhuis in de verre hoek kansloos liet. Kort daarna ontsnapte Jong FC Utrecht aan een tweede tegentreffer toen Jergé Hoefdraad buiten bereik van Nijhuis op de paal kopte.

Wai-Tsun Dai was nog dicht bij een doelpunt voor Jong FC Utrecht, maar zijn vrije trap belandde op de paal. In de slotminuut maakte Ilias Alhaft er 0-2 van. Jong FC Utrecht blijft door het verlies hekkensluiter.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht