Volendam-speler Nick Doodeman probeert het schot van Gabriel Culhaci van Jong FC Utrecht te blokken.
Volledig scherm
Volendam-speler Nick Doodeman probeert het schot van Gabriel Culhaci van Jong FC Utrecht te blokken. © ProShots / Wouter Dill

Jong FC Utrecht buigt in tweede helft het hoofd voor FC Volendam

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht heeft de doordeweekse overwinning op Jong Ajax geen goed gevolg kunnen geven. Vanavond leden de Domstedelingen een 2-0 nederlaag bij FC Volendam.

Een ludiek moment was het, vlak voor de aftrap tussen FC Volendam en Jong FC Utrecht. De tien meegereisde supporters uit de Domstad werden één voor één persoonlijk welkom geheten. Allemaal met hun achternaam begroet door de stadionspeaker in het KRAS Stadion. Wat zij zagen? Een elftal uit Utrecht dat fit oogde. Op voorhand wachtte de beloften van coach Robin Pronk een lastige avond tegen Volendam na het doordeweekse gewonnen intermezzo tegen Jong Ajax, maar Jong Utrecht kon het in een povere eerste helft makkelijk bijbenen.

Grote kansen vielen daarin nauwelijks te noteren voor beide teams. De beste mogelijkheid was er op slag van rust voor Jari Vlak namens Volendam, die rakelings naast de kruising pegelde. Daarvoor hadden Nick Venema (kopbal) en Sylla Sow (voorlangs) op de deur van FC Volendam geklopt. Nee, aan die verhoudingen viel voor rust niet af te lezen dat Jong Utrecht bezig was tegen de ploeg die al acht duels ongeslagen was.

Dat beeld veranderde in het tweede deel. Het publiek werd kort na rust voor de gek gehouden bij de 1-0 van Boy Deul, maar die stond tot opluchting van Jong Utrecht en de tien meegereisde bezoekers buitenspel. Het bleek uitstel van executie, want in de 69ste minuut kwam Volendam alsnog aan de leiding door een afstandsschot van Robin Schouten. Jong Utrecht had nog maar weinig in te brengen, al kreeg het via Mitchell van Rooijen vlak voor tijd plots een kans voor de gelijkmaker. De middenvelder mikte in de handen van Mitchel Michaelis.

Het stadion zong in de 87ste minuut voor de tweede keer ‘dat ie erin zat’ toen Anthony Berenstein - ooit speelde hij in de jeugd van FC Utrecht en later bij Magreb’90 - voor het slotakkoord tekende.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht