Jong Utrecht-speler Nick Venema en Mauro Savastano  van AZ in actie.
Volledig scherm
Jong Utrecht-speler Nick Venema en Mauro Savastano van AZ in actie. © Proshots / Toon Dompeling

Jong FC Utrecht en Jong AZ spelen in vermakelijke pot gelijk

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEOp een vrolijk avondje beloftenvoetbal tussen Jong AZ en Jong FC Utrecht werd het publiek de grote winnaar. De jongteams waren allebei dicht bij winst, maar deelden de punten: 2-2.

De kritiek dat beloftenteams weinig in het betaald voetbal te zoeken hebben ging vanavond mank. Integendeel: Jong AZ en Jong Utrecht slaagden erin om in de negende ronde van de Keuken Kampioen Divisie het publiek een heerlijke avond voor te schotelen.

Een doelpunt in de twaalfde minuut uit een penalty betekende de 1-0 voor Jong AZ. Ferdy Druijf was de maker, nadat Vince Gino Dekker door Sylian Mokono was gevloerd. De verdediger van Jong Utrecht had in de openingsfase de handen vol aan de aanvalsdriften van de Alkmaarders op de linkerflank. Zo schampte Druijf twee minuten later koppend de lat en had Jong Utrecht dat mazzel dat de aanvoerder nog een keer over kopte.

Deden de Domstedelingen dan niets voor de pauze? Jawel, terwijl het duel op het Afas trainingscomplex in Wijdewormer nog wat langzaam aan het zeshonderdkoppige publiek voorbijtrok, schoof Jong Utrecht op naar voren. Rayan El Azrak, een voetballer die snelheid, behendigheid en een scherp schot tot een mooie combinatie maakt, mikte een vrije trap rakelings over. Jong AZ mocht op dat moment de handen dichtknijpen, want iedereen had kunnen zien dat Léon Bergsma met een subtiele handsbal een doorbraak van de Utrechters had voorkomen.

Het is, positief bedoeld, het liedje van dit seizoen, maar na een helft van doseren ging het gas er weer op bij de Utrechtse formatie van trainer Robin Pronk. Sylla Sow trok weg in de ruimte en schoof de gelijkmaker simpel langs de debuterende Joey Roggeveen: 1-1 en een heerlijke tweede helft was in de maak. Kans voor de thuisploeg via Tijjani Kuijpers (gered door Thijmen Nijhuis), knap schot van Nick Venema op Roggeveen en ja, ja, Jong Utrecht kwam aan de leiding via Jeredy Hilterman. Amper twee minuten na zijn invalbeurt verschalkte de spits Roggeveen in de korte hoek. De oase van geluk duurde maar kort, want Jong AZ kwam via Druijf weer op gelijke hoogte en kreeg drie goede kansen voor de 3-2. Net als Jong Utrecht, dat via Venema in een spannende slotfase er net niet in slaagde de tweede winstpartij van deze competitie te boeken. Het applaus was er na negentig minuten niet minder om.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht