Volledig scherm

Jong FC Utrecht helpt NEC aan een beetje zelfvertrouwen

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht had vanavond niets in te brengen tegen NEC, de ploeg die zo moeizaam de Keuken Kampioen Divisie door akkert. De Nijmegenaren poetsten in eigen huis het zelfvertrouwen weer wat op door de Domstedelingen met 4-1 te verslaan.

‘Stop de Beloften’ stond er op het spandoek voor het supportersvak van NEC. Het statement heeft vast en zeker een andere betekenis, maar wie de teleurstellende positie van de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie afzet tegen die van de jongelingen van FC Utrecht (negentiende) zou enige angst kunnen vermoeden. Oppassen was het sowieso voor NEC, dat vanavond een ploeg trof die deze competitie al een paar keer wist te verrassen.

Vanavond zat dat er niet in. NEC-Jong FC Utrecht was feitelijk met de rust al gespeeld, na een tijdsbestek van twaalf vrolijke minuten waarin vier keer werd gescoord. Eén doelpunt uit het kwartet was voor Jong FC Utrecht. Met een beetje geluk prikte Nick Venema in de 24ste minuut van dichtbij binnen, op aangeven van Mohamed Malahi. Zijn assist voor de 2-1 kwam vanachter de achterlijn, maar niemand van het arbitrale kwartet die het had gezien.

Problemen in verdediging

Met Venema voorin, samen met Jonas Arweiler en de Fransman Keelan Lebon, zag het er op papier tegen de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie kansrijk uit, maar toch bleek NEC de ploeg met het rendement. Wat heet als je vier keer weet te scoren uit vijf mogelijkheden. De problemen bij Jong FC Utrecht lagen dan ook in de defensie, die op de gevaarlijke Ferdi Druijf en zijn secondanten Jonathan Okita maar geen antwoord wist te vinden. De 1-0 van Druijf op het kwartier kwam vanaf de stip na een handsbal van Ruben Hoogenhout. Drie minuten later verdubbelde Mike Ndayishimye de marge voor NEC. Druijf schoot vervolgens met twee treffers Jong FC Utrecht op een onoverkomelijke 4-1 achterstand.

Maarten Paes voorkwam in de tweede helft een grotere achterstand. Zo redde de Utrechtse sluitpost fenomenaal op een inzet van Okita toen De Goffert al juichte voor de 5-1. Bijna fleurde nieuwkomer Tim Freriks zijn debuut voor Jong FC Utrecht met een doelpunt op, maar de van FC Groningen overgekomen aanvaller stuitte op Mattijs Branderhorst.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht