Volledig scherm
Jong FC Utrecht-speler Rick van der Meer en FC Eindhoven-speler Jay Idzes in duel. © Proshots / Thomas Bakker

Jong FC Utrecht houdt punt over aan matige wedstrijd in Eindhoven

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEDe tweede Brabantse ontmoeting op een rij leverde voor Jong FC Utrecht opnieuw een punt op. Na FC Den Bosch bleef het vanavond in een flauw potje met een bijna verrassend einde bij FC Eindhoven 0-0.

De beloften van coach Robin Pronk hadden in de 90ste minuut zelfs zomaar de volle buit mee naar de Domstad kunnen nemen, maar dat zou gelet op de krachtverhoudingen over beide helften wat teveel zijn geweest.

Jong FC Utrecht kreeg in de openingsfase met hulp van Eindhoven de kansen in de schoot geworpen. Zo kopte Junior van der Velden uit een weggegeven corner van de thuisploeg op de voeten van keeper Ruud Swinkels, schoof Sylian Mokono een minuut later voorlangs en was de voorzet van spits Jonas Arweiler - maandag tegen FC Den Bosch een groter regisseur dan vanavond - te hard voor Dragos Albu en Mohamed Malahi.

Poeh denk je dan, wat een voetbalgeluk daar in het kille Jan Louwers Stadion, maar na die eerste tien minuten volgde een lange zit tot Eindhoven zich voor het eerst meldde. Thijmen Nijhuis redde op bijna het half uur op de inzet van Branco van den Boomen en zag voor de pauze de tweede mogelijkheid voor FC Eindhoven over gaan.

Dat Nijhuis zich in het leukere tweede deel ontpopte tot uitblinker zegt veel over de kwaliteiten van de Utrecht-goalie, maar ook over de druk waaronder de Domstedelingen gebukt gingen. Nijhuis voorkwam drie keer dat Eindhoven een vierde zege op een rij zou boeken. De Brabanders waren het punt zelfs bijna kwijt geweest als invaller Dereck Darkwa op aangeven van Malahi beter had gemikt. De inzet caramboleerde in de 90ste minuut via de lat het veld in.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht