Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd. © ProShots / Remko Kool

Jong FC Utrecht houdt titelkandidaat FC Den Bosch op remise

Jong FC Utrecht en FC Den Bosch, de ploeg die zo verrast in de Keuken Kampioen Divisie, deelden vanavond de punten(1-1). De Domstedelingen waren op weg naar een stunt, maar boekten ook met gelijkspel een prima resultaat.

De ontmoeting in Stadion Galgenwaard was lange tijd van een hoog gehalte ‘pakjesavondvoetbal’. Zo’n avond waarop je in spanning zit over wat Jong FC Utrecht en FC Den Bosch het publiek zouden gaan voorschotelen, maar waarvan je na de eerste helft moest concluderen dat je het cadeautje liever terugbrengt naar de winkel. 

Het was van weinig amusementswaarde wat de Domstedelingen en de verrassende aspirant van de Keuken Kampioen Divisie aan 842 toeschouwers lieten zien.

Dubbele mogelijkheid

Toch was er plots de goal voor de thuisploeg. Jonas Arweiler drukte zichzelf goed door de defensie van de Brabanders en legde bij de achterlijn terug op Sylla Sow. Die pakte het cadeautje na twintig minuten maar wat graag uit en liep als een kind zo blij juichend weg: 1-0. 

De eerste mogelijkheid voor Den Bosch, of eigenlijk een dubbele werd pas gedicht op het half uur. Twee keer zag doelman Fabian de Keijzer een Bossche schuiver voorlangs gaan toen de bezoekers langzaam met het uitpakken van de kansen begonnen. De grootste was er op slag van rust voor Julián Marchioni, maar die kopte tot opluchting van heel Utrecht naast.

Smaakmaker

Jong Utrecht had met Arweiler een smaakmaker in de gelederen. De gretig spelende Duitser bracht na rust met opnieuw een fraaie actie Shayne Pattynama in stelling, maar de paal stond een verdubbeling van de marge in de weg. Naarmate de tijd wegtikte, nam de spanning toe. Voor Jong Utrecht, dat het tegen hoog geklasseerde ploegen kan verrassen. Voor Den Bosch dat de koppositie kon overnemen, omdat Go Ahead Eagles met 5-1 verloor van Jong PSV.

Beide ploegen trokken uiteindelijk hetzelfde lootje. De treffer in de 75ste minuut van Rauno Sappinen betekende 1-1. De spanning wie er uiteindelijk zou gaan winnen kwam er daarna niet meer, op een schot van Utrecht-speler Odysseus Velanas in de 90ste minuut na.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht