Volledig scherm
© Mischa Keemink 2019

Jong FC Utrecht in eigen huis afgedroogd door Sparta

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht heeft in de Keuken Kampioen Divisie een ruime thuisnederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam. In Stadion Galgenwaard werd het 1-5.

De beloften begonnen nog aardig aan de wedstrijd, maar kwamen na twaalf minuten alsnog op een 0-1 achterstand. Sparta-verdediger Dirk Abels kon ongehinderd binnenkoppen uit een vrije trap van Mohamed Rayhi. Ook na de openingstreffer wist de ploeg van Robin Pronk, voor de wedstrijd hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie, aanvankelijk nog goed mee te komen met Sparta, dat tweede staat op die ranglijst.

Toch leek na ruim een half uur de beslissing te vallen in Rotterdams voordeel: Ruben Hoogenhout haakte Spartaan Ragnar Ache in het zestienmetergebied en Rayhi benutte de daaropvolgende strafschop: 0-2. Toen Sparta kort daarop via Ache, na een fraaie aanval, voor een derde keer wist te scoren, was de spanning definitief uit de wedstrijd.

Na rust lieten Nick Venema en Mohamed Mallahi na de marge terug te brengen tot twee, voordat invaller Lars Veldwijk een kwartier voor tijd voor 0-4 zorgde. Nadat Ache zijn tweede van de avond maakte, wist Venema dan toch een eretreffer te maken, zodat het duel eindigde in 1-5. Door de nederlaag blijft Jong FC Utrecht laatste staan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht