Nick Venema schoot na de 1-0 voor Telstar op de paal (archieffoto).
Volledig scherm
Nick Venema schoot na de 1-0 voor Telstar op de paal (archieffoto). © Foto Ruud Voest

Jong FC Utrecht in laatste tien minuten onderuit bij Telstar

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht kon Telstar vanavond tot de 80ste minuut Telstar aardig bijbenen. Daarna ging het voor de derde keer op rij mis voor de Domstedelingen: 2-0.

Beide ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie schotelden het publiek voor de pauze maar een matig potje voor. Na 20 minuten kreeg Telstar bij vlagen het overwicht op Jong FC Utrecht, dat overigens net zo goed op voorsprong hadden kunnen staan. Een fijne vrije trap in de 16e minuut van Rick Mulder, vanaf een metertje of 25, spatte echter op de lat uiteen.

Telstar, vaak over rechts, liet iedereen die voor Utrecht was twee keer opgelucht ademhalen. Zo prikte Facundo Lescano van dichtbij naast en had doelman Thijmen Nijhuis alle geluk van de wereld dat Ryan Seager een inzet vergat binnen te tikken. Maar Telstar bleek de vorm van nummer vijf van vorig seizoen nog niet te hebben, waardoor de beloften van coach Robin Pronk zich tot de pauze staande wist te houden.

In het tweede deel dat qua amusementswaarde nu wel een voldoende scoorde ging het alsnog mis voor Jong Utrecht. Toen Nijhuis in de 79ste minuut had laten zien waarom hij voor Pronk de eerste keus is, moest de sluitpost een minuut later bij een strafschop van Lescando het hoofd buigen. Een bal op de paal van Nick Venema in de 80ste minuut bracht Telstar niet van slag. Sterker, de Velsenaren maakten er in de 83ste minuut via Toine van Huizen 2-0 van.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht