RKC-er Henrico Drost in duel met Jonas Arweiler van Jong-FC Utrecht.
Volledig scherm
RKC-er Henrico Drost in duel met Jonas Arweiler van Jong-FC Utrecht. © BSR/SOCCRATES

Jong FC Utrecht komt net tekort tegen RKC

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht was dit jaar nog niet zo dicht bij een punt als vanavond tegen RKC Waalwijk. De beloften waren op weg naar de gelijkmaker, maar scheidsrechter Luca Cantineau ging daar niet in mee: 1-2

Het scorebord op sportcomplex Zoudenbalch zocht in de achtste minuut naar de juiste cijfertjes: 0-1, 0-2, 0-3…0-9. Zo desastreus verliep de werkelijkheid na de benutte strafschop van Emil Hansson nu ook weer niet, maar snel bekeken leek de ontmoeting tegen RKC na dat moment wel. De tweede treffer voor de Waalwijkers viel acht minuten later. Eentje met een pikant tintje. Sylla Sow - in de winter verhuisd van Jong FC Utrecht naar RKC- zette bij de achterlijn zijn oud-teamgenoot Ruben Hoogenhout opzij en legde breed op Darren Matsen. Die kaatste terug en Sow juichte voor RKC in plaats van de Utrechters.

Wind tegen

Onder regievoering van een voortreffelijke Hansen hadden de beloften de wind behoorlijk tegen. Dat beeld kantelde op het half uur met twee mogelijkheden voor Mohamed Mallahi. Keeper Etienne Vaessen stelde de aansluitingstreffer ook bij een schot van Jonas Arweiler nog even uit, maar capituleerde twee minuten na de pauze alsnog. Sylian Mokono schoot na goed voorbereidend werk van Malahi in de verre hoek rechtsachter Vaessen binnen:1-2.

De Utrechtse goegemeente was het er wel over eens dat de jongelingen een punt hadden verdiend. Net toen RKC na een aantal omzettingen in de defensie de regie leek terug te hebben en Maatsen de paal had getart, zette Arweiler door in de zestien. De Duitser werd in de mangel genomen, maar scheidsrechter Luca Cantineau floot de blokkade tot ieders verbazing weg. Geen punten dus nog voor Jong FC Utrecht in het nieuwe jaar. Vrijdag op bezoek bij het kwakkelende N.E.C. wacht poging nummer vier.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht