Volledig scherm
FC Oss-speler Huseyin Dogan viert zijn doelpunt. © Toin Damen

Jong FC Utrecht nipt onderuit bij TOP Oss

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht, de ploeg van de veerkracht na de pauze, haalde vanavond bijna een punt op bij TOP Oss. Nadat de beloften zich hadden terug geknokt ging het echter mis: 2-1.

Wie Jong FC Utrecht vaker ziet spelen kijkt uit naar de tweede helft, als er na een moeilijk eerste deel in de kleedkamer kennelijk gekke dingen zijn gebeurd. Welke weet niemand, maar de beloften van trainer Robin Pronk tonen na rust vaak een compleet ander gezicht dan voor de pauze. De opmaat was er in de 41ste minuut geweest bij een schot van Rayan El Azrak, gelost door keeper Nick Olij. Nick Venema wist de eerste mogelijkheid voor de Utrechters net niet te verzilveren.

Stiekeme sluiper

Het stond op dat moment 1-0 en de defensie van Jong Utrecht had een zware kluif gehad aan de beweeglijke aanvalslinie van TOP Oss. Bij de thuisploeg draaide veel om Bryan Smeets, speler met het overzicht, met de gevaarlijke spelhervattingen. De stiekeme sluiper ook. Het kostte de Domstedelingen in de tiende minuut de eerste tegentreffer. Hyseijn Dogan kreeg teveel ruimte in het centrum en wist wel raad met het kansje. De 1-0 was de zesde treffer voor de clubtopscorer.

Fluitconcert

Venema’s tweede doelpoging, al snel na de hervatting, volgde nadat Philip Rommens Thijmen Nijhuis had getest. De doelman zag ook Smeets en Lion Kaak tot zijn geluk naast mikken en het zag er niet naar uit dat Jong Utrecht ook dit keer het spel naar zich toe kon trekken. Tot een fluitconcert in de negenenzestigste minuut door het Frans Heesen Stadion gierde. Veroorzaker was Rayan El Azrak, die meedogenloos had uitgehaald voor de 1-1.

Een nieuw puntje - het zesde in deze competitie - leek voor Jong Utrecht binnen handbereik, maar invaller Delano Ladan maakte aan die hoop tien minuten voor tijd toch nog een eind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht