Volledig scherm
Mitchell van Rooijen wordt gefeliciteerd met zijn wereldgoal tegen Helmond Sport. © BSR Agency

Jong FC Utrecht speelt dankzij wereldgoal Van Rooijen gelijk tegen Helmond Sport

Keuken Kampioen DivisieFC Utrecht heeft in de Keuken Kampioen Divisie gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. Op sportcomplex Zoudenbalch werd het 1-1, mede door een wereldgoal van Mitchell van Rooijen.

De ploeg van trainer Robin Pronk deed in een eerste helft met weinig kansen niets onder voor de Brabantse bezoekers. Toch kwam Helmond Sport na een dikke twintig minuten op 0-1: Richelor Sprangers schoot vanaf rechts in de verre hoek achter Jong FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis. De Utrechtse beloften stichtten via Rayan El Azrak en Jonas Arweiler gevaar, maar gingen met een achterstand de kleedkamer in.

Zlatan

Daar kwam Jong FC Utrecht bijzonder goed uit, want binnen vijf minuten stond het gelijk. Van Rooijen maakte er op werkelijk ongelofelijke wijze 1-1 van, door de bal met de hak in de kruising te krijgen uit een voorzet van Mark Pabai. Zlatan Ibrahimovic zou trots zijn.

Twintig minuten voor tijd had Mehdi Lehaire de 2-1 op de voet, maar hij schoot van dichtbij op de vuisten van Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel.

Jong FC Utrecht blijft op de laatste plaats staan, Helmond Sport staat een plekje hoger met twee punten meer. Op 3 mei speelt Jong FC Utrecht de laatste wedstrijd, op bezoek bij FC Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht