Helmond Sport wint van Jong FC Utrecht
Volledig scherm
Helmond Sport wint van Jong FC Utrecht © Pro Shots / Toin Damen

Jong FC Utrecht verliest en ziet Helmond Sport naderen op ranglijst

Keukenkampioen DivisieHad Robby Alflen zijn stadsgenoten vanavond toch maar mooi te pakken. De coach van Helmond Sport trok tegen de beloften van zijn oude werkgever FC Utrecht aan het langste eind (2-0).

Alflen maakte met het sluiten van de markten van 2018 niet alleen een einde aan een goede serie van de beloftenploeg uit de Domstad, de trainer uit Utrecht en zijn assistent Sjors Ultee kregen in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie ook wat meer lucht. Door de overwinning heeft Helmond Sport het gat met nummer zeventien Jong FC Utrecht tot een punt gedicht.

Na de twee gelijke spelen tegen FC Eindhoven en titelkandidaat FC Den Bosch, gevolgd door een 4-1 overwinning vorige week op FC Dordrecht, had Jong FC Utrecht gehoopt op een betere afronding van de eerste seizoenshelft. Toch zat er vanavond in het dunbevolkte Solar Unie Stadion eigenlijk nooit een goed resultaat in.

Speaker

Jonas Arweiler kreeg in de 33ste minuut uit een steekpass van Sylla Sow een dot van een kans, maar schoot op keeper Stijn van Gassel. Aan het eind van een matige eerste helft schrokken de 1.279 toeschouwers wakker toen de speaker zich meldde. 

Met de microfoon op stand maximaal maakte hij, voor wie het niet gezien had, nog maar eens duidelijk dat het Joeri Poelmans was die in de extra tijd de 1-0 had aangetekend. Twee minuten eerder had de Belg uit de minst productieve ploeg van de eerste divisie al voorlangs geschoten.

Tieners

Poelmans’ tweede doelpunt volgde in de 49ste minuut. Jong FC Utrecht - vanavond met vijf tieners (onder de 20) begonnen en met zes op de bank - kreeg via Mohamed Mallahi nog een reuzekans om aan te sluiten, maar kon verder weinig potten breken. 

Het was eerder Helmond Sport dat via Jordan van der Gaag en Bodi Brusselers aanspraak maakte op de eindejaarstreffer, maar Thijmen Nijhuis redde twee keer knap.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht