Volledig scherm
Vreugde bij RKC na de 2-1. © Remko Kool

Jong FC Utrecht verliest in vermakelijke pot bij RKC Waalwijk

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht verkocht de huid vanavond duur. In een vermakelijke pot voetbal bij RKC Waalwijk, tussentijds verstoord door een naar moment voor Jeredy Hilterman, werd het 3-2.

Beide ploegen uit de staart van de Keuken Kampioen Divisie lieten zien hoe je het publiek op een frisse herfstavond in oktober warm kunt krijgen. Jong FC Utrecht, het elftal dat maandag door FC Twente was getrakteerd op een 1-6 nederlaag, had de flair mee naar Waalwijk genomen en kwam in een leuke openingsfase aan de leiding. Na een enorme kans voor RKC, waar doelman Maarten Paes formidabel op reageerde, en een pegel van Paul Quasten voorlangs, maakte Nick Lim de 0-1. De verdediger, op het laatste moment in de ploeg gebracht omdat Redouan El Yaakoubi in de warming-up was afgehaakt, liep licht verbaasd weg toen zijn kopbal uit een corner zomaar achter Etiënne Vaessen viel.

Kans op tweede treffer

Toonde Jong Utrecht flair, het was RKC dat in de 27ste minuut op gelijke hoogte kwam. Hans Mulder haalde een bal die in de defensie bleef hangen uit de lucht en liet Paas kansloos. Een kopbal van Darren Maatsen en Kevin Vermeulen voerden de druk op, al had ook Mohammed Mallahi namens de Domstedelingen een goede kans voor de tweede treffer in het Mandemakers Stadion.

De voorsprong voor de thuisploeg kwam op een ongelukkig moment, al is naar misschien een beter woord. Jeredy Hilterman was in de 38ste minuut door een botsing met Vaessen naar de grond gegaan en sloeg daarbij paniekerig met zijn armen. De snelle komst van een brancard onderstreepte de ernst van de situatie voor de ongelukkige spits. Toen Mehdi Lehaire langs de kant stond om Hilterman te vervangen prikte Dylan Seys van dichtbij de 2-1 binnen. Ja, voetbal kan leuk en een gemene sport tegelijk zijn.

Hakballetje op de paal

Vlak na rust verdubbelde RKC de marge via Vermeulen, maar de vermakelijke pot voetbal ging vrolijk verder. Zo poeierde Sylla Sow namens Jong Utrecht op de kruising en het Brabants publiek bijna juichte bij het hakballetje van Juriën Gaari op de paal. Niemand kon voorspellen wat de uitslag zou worden toen Tim Brinkman Sow wegstuurde. Die maakte zomaar de 3-2.

RKC, de ploeg die zo naar een overwinning snakt, kneep de billen bij elkaar, maar zag tot opluchting in de 80ste minuut Utrechter Junior van der Velden met twee keer geel vertrekken. Een slotoffensief volgde waarin Vermeulen verzuimde de genadeklap te geven waardoor het tot het laatst spannend bleef. Gescoord werd er echter niet meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht