Volledig scherm
De mannen van coach Robin Pronk verloren vanavond opnieuw. © Ruud Voest

Jong FC Utrecht verliest tien wedstrijden op rij

Jong FC Utrecht, al negen wedstrijden achtereen op zoek naar een overwinning, keerde vanavond ook onverrichter zake terug uit Eindhoven. De beloften van PSV waren met 3-1 te sterk.

Negen wedstrijden zonder glorie, en dan ga je op bezoek bij je leeftijdsgenoten van Jong PSV. Alleen leeftijd zette op voorhand de verhoudingen in juist perspectief, de harde werkelijkheid was anders. Jong PSV Jong FC Utrecht was het beloftenduel tussen de nummer vijf en de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Wie zijn oren hier en daar te luisteren legde moest het ergste vrezen voor Domstedelingen, die op 14 december voor het laatst een wedstrijd wonnen.

3-1 werd het, slechts. De uitslag vertelt dat Jong FC Utrecht soeverein is weggespeeld, maar dat is het niet. Kille treffers waren het voornamelijk van Jong PSV. De Eindhovenaren dreigden, Jong FC Utrecht zocht vooral. Maar met zoveel besluiteloosheid in de voorste linie viel er voor de thuisploeg amper iets te vrezen. Een voorbeeld? Een grote kans voor de Domstedelingen in de 40ste minuut, maar noch Jonas Arweiler - naar buiten gedrukt door keeper Mike van de Meulenhof - noch Mohamed Malahi of nummer drie Rayan el Azrak drukten af. Nee, de thuisploeg deed het slimmer, al leidde Jong PSV bij rust met slechts 1-0.

Justin Lonwijk was in de twaalfde minuut de producent van de eerste treffer. Uit een corner die door iedereen in de Utrechtse defensie werd gemist kopte de middenvelder genadeloos raak. Daarna redde Thijmen Nijhuis op inzetten van Marlon Frey en Lennerd Daneels.

Nijhuis, vanavond teruggekeerd van een lange blessure, capituleerde vlak na rust voor de tweede keer toen Matthias Verreth vanaf de stip feilloos binnen schoot. Jong FC Utrecht bleef in de Lichtstad moedig zoeken naar kansen, zoals je zoekt naar de schakelaar in het pikkedonker. Nadat Amar Catic in de 64ste minuut droog de 3-0 had binnen geknald, zorgde Arweiler een paar minuten later nog voor een klein beetje vreugde aan Utrechtse zijde.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht