Volledig scherm
VVIJ-talenten: Lars Pels , Casper Baggem, Tom van der Horst, Jeffrey van der Werken © Foto Ruud Voest

Jonge talenten zijn de toekomst bij IJsselsteinse VVIJ

Met een sloot aan jeugdspelers vaart tweedeklasser VVIJ een nieuwe koers. Al zeven jonkies paste trainer Wim van Kipper- sluis met succes in.

Tom van der Horst stond voor dit seizoen eigenlijk ingedeeld bij het tweede van VVIJ. De 19-jarige verdediger speelde voor de zomer nog nacompetitievoetbal met de A1 en zou langzaam doorgroeien naar de hoofdmacht. Wim van Kippersluis, de nieuwe trainer van de IJsselsteinse zondagtweedeklasser, besloot anders en haalde Van der Horst bij de selectie. Niet zonder succes, want de jonge voetballer - exponent van de jeugdopleiding - speelde dit seizoen bijna alle wedstrijden in VVIJ 1 als linker- of rechter vleugelverdediger.

Geboren in 1997

Van der Horst is niet de enige, want ook Jeffrey van der Werken, Lars Pels en Casper Baggem spelen wekelijks. Jesse Vermeulen stond tot voor kort ook elke week bij de eerste elf, maar is herstellende van een spierscheuring. Pepijn Steenmetz maakt regelmatig zijn opwachting als invaller en Thimo van der Mueren keepte bij afwezigheid van Joey Swanink en Stefan Kolvers de laatste twee wedstrijden in het eerste. Ze hebben één saillante overeenkomst: de zeven spelers zijn allemaal geboren in 1997.

IJsselsteinse jongens in de basis op Groenvliet. ,,Het is bewust clubbeleid", vertelt trainer Wim van Kippersluis. Al ingezet voor zijn komst, maar door hem gecontinueerd. VVIJ heeft een verleden met doorgestroomde jongens uit de jeugdopleiding. Frank van Kippersluis, Lars Verlinden en Peter Woest kunnen erover meepraten. Woest maakt als routinier nog steeds onderdeel uit van de hoofdmacht. Van Kippersluis: ,,Wij hadden zoiets van: gaan we weer lobbyen voor spelers van buitenaf of vertrouwen wij gewoon op onze jeugd?"

Quote

Wij hadden zoiets van: gaan we weer lobbyen voor spelers van buitenaf of vertrouwen wij gewoon op onze jeugd?

Trainer Wim van Kippersluis

VVIJ koos voor de laatste optie. Niet voor niets is de rechterhand van trainer Van Kippersluis Dennis Tijssen, die ook de functie van hoofd jeugdopleidingen bekleedt. ,,Zo zorgen we voor verbondenheid met de jeugd. We willen ze op een hoger niveau laten spelen. Dat gaat met ups en downs", merkt Van Kippersluis, die met zijn formatie een plaats in de middenmoot van de tweede klasse bezet. ,,De gemiddelde leeftijd ligt rond de 22 jaar. Ik zie de jonge jongens wekelijks beter worden, al is de stap van jeugd naar senioren voor de één makkelijker dan de ander."

Quote

Ik zie de jonge jongens wekelijks beter worden, al is de stap van jeugd naar senioren voor de één makkelijker dan de ander

Trainer Wim van Kippersluis

Presteren 

Toch moet er tijdens het opleiden ook worden gepresteerd. Zondag treft VVIJ op eigen veld DCG, dat zes punten onder de IJsselsteinse formatie op een nacompetitieplaats staat. Het verschil met nummer drie SCH'44 is echter ook 'maar' zes punten. Van Kippersluis: ,,In een poule met zo veel gerenommeerde clubs staan we er goed voor. Dat is een compliment. We moeten eerst zien te voorkomen dat we naar beneden moeten kijken. Belangrijk is dat deze groep leert hoe we een wedstrijd over de streep moeten trekken. Daar werken we aan. De tegenstander moet het gevoel krijgen dat er niets valt te halen."

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

  • Ja (83%)
  • Nee (17%)
1290 stemmen