Jonge vrouw verdacht van neersteken 60-jarige vrouw op winkelcentrum in Overvecht

VideoDe politie Utrecht is op zoek naar een jonge vrouw van ongeveer 20 jaar in verband met een steekincident bij winkelcentrum De Gagelhof aan de Zambesidreef in Overvecht-Noord. Daarbij werd een 60-jarige vrouw neergestoken. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

Volgens omstanders ontstond de steekpartij na onenigheid tussen de twee vrouwen. Tijdens de ruzie stak de een de ander neer. Het slachtoffer ging eerst op eigen kracht naar de nabije huisartsenpost en werd later naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke dader nam de benen.

Op de hoek van het een winkelcentrum is na het steekincident een deel van de stoep afgezet. Op twee pilaren zitten bloedsporen, de contouren van een hand zijn zichtbaar. De politie doet onderzoek in de buurt en vraagt ook de beelden op van de camera's die op meerdere plekken hangen.

‘Niet geschreeuwd’

Op het plein voor het winkelcentrum staat Het Goudhaantje, een mobile winkel waar gegrilde halalkippetjes te krijgen zijn.  De uitbater ervan had redelijk zicht op de plek waar het delict plaatsvond. ,,Maar ik heb desondanks niet veel gezien en het was zo voorbij. Er werd niet eens geschreeuwd. Ik zag alleen dat de gewonde persoon naar het medisch centrum rende.’’

De 11-jarige Ayoub stond net met vrienden aan de overkant van de straat toen het gebeurde, tegenover Royal Ajwa, de winkel van zijn vader.  ,,Ik hoorde iemand aargh roepen en zag het bebloede mes  in de lucht. De gewonde vrouw hield het vast. Blijkbaar heeft ze het mes te pakken gekregen. Daarna ging ze richting huisartsenpost, terwijl de dader de ander kant op rende.’’

Naar die laatstgenoemde persoon wordt nu gezocht: een vrouw van rond de 20 jaar met lang bruin haar, een grijze trainingsbroek en een donkerblauw vest van het merk Adidas. Zij is de vermoedelijke dader.

Volledig scherm
Steekpartij in Overvecht-Noord. © JSMultimedia

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht