Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen (15) aangehouden die tieners met steekwapen bedreigde in Viaanse speeltuin

Een 15-jarige jongen uit Vijfheerenlanden is door de politie aangehouden nadat hij eerder deze maand twee 14-jarigen met een steekwapen zou hebben bedreigd en beroofd in een speeltuin. De politie zoekt nog naar een tweede jongen die hierbij betrokken zou zijn. 

Een jongen en een meisje van 14 jaar zaten woensdagavond 10 april op het terrein van het speelkasteel aan de Margaretha van Daunstraat in Vianen. Omstreeks 20.20 uur kwam een groep van ongeveer tien jongeren het terrein op gelopen. Twee van hen spraken de 14-jarigen aan, vroegen om geld en bedreigden hen met een steekwapen. Nadat het tweetal ontkomen was, deden ze aangifte.

Camerabeelden

Daarop is de politie langs omliggende woningen gegaan om camerabeelden te bekijken. Een buurtbewoner die aan de Margaretha van Daunstraat woont, vertelt dat veel van zijn buren camera's rond hun huis hebben hangen ter beveiliging. ,,Ik was op de bewuste avond niet thuis, dus ik heb niks gezien. De beveiligingscamera wel: daarop zag de politie inderdaad twee jongens die voldeden aan het signalement. Omstreeks 20.25 uur haastten de jongens zich richting het Viaanse bos, via een wandelpad dat parallel aan de Margaretha van Daunstraat loopt.’’ Gezichten van de belagers zouden niet goed zichtbaar zijn op de videobeelden; hun signalementen wel. 

De politie laat weten dat één van de twee jongens op 12 april is aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit de gemeente Vijfheerenlanden. De politie zoekt nog naar zijn handlanger. Dit zou eveneens gaan om een jongen die tussen de 15 en 17 jaar oud zou zijn. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht