Volledig scherm
De jongeren werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. © Sander van Gils

Jongen (16) aangehouden voor verstrekken drugs aan minderjarigen uit jeugdzorginstelling

De politie heeft gistermiddag een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden die ervan wordt verdacht harddrugs te hebben verstrekt aan jongeren uit een jeugdzorginstelling in Boxtel. De vijf minderjarigen, inclusief de verdachte, raakten zondag onwel en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Vermoedelijk hadden ze drugs gebruikt. 

Zondagavond iets na 19.30 uur werden de eerste jongeren van de Boxtelse jeugdinstelling De La Salle onwel. Hulpdiensten werden gealarmeerd en de minderjarigen werden naar het ziekenhuis gebracht. Gisterochtend bleek dat hun toestand stabiel was. In de loop van de dag mochten daarom ze weer naar huis. 

De politie startte zondagavond meteen een onderzoek naar de drugs. Daaruit bleek dat de pillen vermoedelijk afkomstig waren van de jongen uit Nieuwegein. Hij was die avond op bezoek in de jeugdinstelling. Gisteren werd het vermoeden bevestigd en kon hij, nadat hij was ontslagen uit het ziekenhuis, worden aangehouden. De Nieuwegeiner zit nog vast voor verder onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht