Volledig scherm
Een drietal jongens dreigde met een pistool en een mes. © ANP XTRA

Jongeren bedreigd met pistool en mes onder Utrechtse Marnixbrug

Een groepje jongeren is donderdagavond onder de Marnixbrug in Utrecht bedreigd met een pistool en een mes. Rond 20.40 uur stonden de tieners aan de zijde van de Kloosterlaan toen een drietal jongens hen begon lastig te vallen, zo laat de politie via Twitter weten.

De poging tot beroving ontstond nadat de drie daders naar het groepje toeliepen en begonnen te dreigen met een pistool en een mes. De slachtoffers reageerden door te schreeuwen, waarop de daders wegrenden in de richting van de Kloosterlaan. 

De politie is aan de hand van signalementen op zoek naar het drietal. Een van de daders zou een man van tussen de 18 en 20 jaar oud zijn van 1.70 meter. Hij droeg een zwarte jas met capuchon. De tweede persoon, een gezette jongen van 1.65-1.70 meter, zou eveneens een zwarte jas met capuchon hebben gedragen. De derde verdachte was met zo’n 1.65 meter de kleinste van de drie. Ook hij had een donkere jas met capuchon aan. Opvallend was dat alle daders een grote schoudertas droegen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. In deze stad ben je als autorijder het beste af

    Wereldwijd onderzoek: Utrecht is beste Nederland­se stad voor autorij­ders

    Autorijden in stedelijk gebied is er de laatste jaren niet gemakkelijker op geworden. Om dat beter in beeld te krijgen, is er onderzoek gedaan naar de rijomstandigheden in honderd grote steden over de hele wereld. Uit deze Driving Cities Index 2019 blijkt dat Calgary in Canada de beste stad is voor autorijders. Van de drie Nederlandse steden die zijn onderzocht scoort Utrecht het beste, vóór Rotterdam en Amsterdam.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht