Het Domplein in Utrecht.
Volledig scherm
Het Domplein in Utrecht. © Bert Van Den Hoed

Jongeren gaan een nachtje kamperen op Domplein voor meer betaalbare woningen

De Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA, gaan zaterdagnacht met tentjes kamperen op het Domplein. Ze doen dat om te protesteren tegen de situatie op de woningmarkt, waarbij het voor veel jongeren lastig is om aan een woning te komen. 

De Jonge Socialisten (JS) hebben de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart omgedoopt tot de ‘Nacht van het Wonen’, omdat deze schrikkelnacht ‘net zo schaars is als een goede, betaalbare woning’. Als problemen noemen ze het gebrek aan sociale huurwoningen en de stijgende huizenprijzen. Volgens hen zijn veel jongeren en studenten daar de dupe van. 

Slapen in tenten

De Jonge Socialisten zeggen de huidige situatie zat te zijn en concrete veranderingen te willen. Daarom demonstreren ze zaterdag samen met andere afdelingen van de Jonge Socialisten op het Domplein. Ze kiezen ervoor om in tenten te slapen, omdat dat nog altijd beter zou zijn dan zonder huis te zitten in een krappe woningmarkt. 

Het zal koud worden, maar er wordt morgen toch geprobeerd om de gezelligheid er een beetje in te houden. Zo zal muziek te horen zijn die gaat over huizen en wonen, zoals Our House van Madness. De Jonge Socialisten roepen mensen die de problemen herkennen op om mee te doen met de demonstratie. Het verzoek is wel om een eigen tent mee te nemen. De demonstratie zal rond 19.30 uur beginnen en tot de volgende ochtend duren. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht