Volledig scherm
Archieffoto © Shody Careman

Jongeren gooien vuurwerk onder kinderwagen in tram

Een groepje jongeren van een jaar of dertien heeft in een rijdende tram in IJsselstein vuurwerk onder een kinderwagen gegooid. Het kindje in de wagen raakte niet gewond, maar de moeder en andere inzittenden zijn erg geschrokken van de actie.

De moeder stapte vrijdag rond half vijf 's middags in de tram richting Utrecht bij de halte Binnenstad in IJsselstein. Zodra de tram begon te rijden, zag ze dat drie jongens en een meisje van naar schatting 12 tot 14 jaar, vuurwerk begonnen af te steken. Een van de jongens gooide vuurwerk richting de vrouw en dat kwam onder de kinderwagen terecht.

De moeder wist het kind vervolgens voldoende te beschermen om verwondingen te voorkomen, hoe ze dat deed is niet exact duidelijk. De tram raakte door het vuurwerk wel beschadigd.

De politie is op zoek naar de jongeren en vraagt getuigen zich te melden om de daders op te kunnen sporen. Volgens de politie heeft de vrouw concrete informatie gegeven. ,,We gaan er niet vanuit dat zij dit verzonnen zou hebben'', aldus een woordvoerster.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht