De brandweer blust een autobrand aan de Zamenhofdreef in Overvecht. Een camerapaal bedoeld om dit soort branden te voorkomen is nu zelf in brand gestoken.
Volledig scherm
De brandweer blust een autobrand aan de Zamenhofdreef in Overvecht. Een camerapaal bedoeld om dit soort branden te voorkomen is nu zelf in brand gestoken. © Michiel van Beers

Jongeren steken in Utrecht camera tegen autobranden in de fik

In de Utrechtse wijk Overvecht is een camerapaal in brand gestoken die de politie moet helpen bij het aanpakken van autobranden. Twee jongens, 16 en 17 jaar, zijn opgepakt. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

Agenten zagen zondagavond rond 20.15 uur dat drie jongens een camerapaal op de Tigrisdreef in brand staken. Via cameratoezicht konden de wegrennende jongens worden gevolgd. Twee van de brandstichters werden opgepakt. De tieners zijn inmiddels weer thuis, maar mogen zich niet meer in de buurt van de Tigrisdreef vertonen. Ze moeten zich ook op gezette tijden melden op het politiebureau.

De camera waarop de tieners het hadden gemunt, moet gemeente en politie helpen in de strijd tegen autobranden. Rond de jaarwisseling gaan elk jaar tientallen auto’s in Utrecht in vlammen op.

Bushalte

Een dag na de brandstichting hield de politie op de Tigrisdreef twee jongens aan die een bushalte opbliezen met zwaar vuurwerk. Agenten zagen rond 23.20 uur drie jongens bij de halte. Na een harde knal waardoor de bushalte werd vernield, ging het trio ervandoor. 

Twee jongens (beiden 16 jaar) vluchtten met een scooter, maar konden op de Saharadreef worden aangehouden. Bij de twee thuis trof de politie zwaar vuurwerk aan. Van de derde verdachte, wiens gegevens de politie heeft gecontroleerd, is nog niet duidelijk wat zijn rol is geweest bij de vernieling.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht