Volledig scherm
PREMIUM
Jorg van der Plank paradeert in z’n blootje over de catwalk. © Foto Ruud Voest

Jorg stond bloot op de catwalk op het Jaarbeursplein: ‘Voor mij heel gewoon’

Honderdvijftig Utrechters vormden zaterdagmiddag een levend portret van de stad op een enorme catwalk op het Jaarbeursplein. Jorg van der Plank (44) bleef de honderden toeschouwers in het bijzonder bij: hij paradeerde er geheel in zijn blootje.

Hij vervulde daarmee één van de wensen van de Britse kunstenaar Jeremy Deller die het concept bedacht onder de slogan ‘What’s the city but the people’. De voorstelling was de opening van het vernieuwde Jaarbeursplein en de start van het Uitfeest en het culturele seizoen 2018-2019.

  1. Honderden tonnen bommen kregen vliegveld Soesterberg niet klein
    PREMIUM

    Honderden tonnen bommen kregen vliegveld Soester­berg niet klein

    De ruige graslanden van de voormalige vliegbasis Soesterberg zijn een gewild broedgebied voor veldleeuweriken. Utrechts Landschap sluit het broedgebied elk jaar hermetisch af om de vogels rust te gunnen. Nu staan er aan de zuidkant van de lange startbaan weer hekken. Niet om de veldleeuweriken te beschermen, maar om bommenruimers veilig hun werk te kunnen laten doen. 73 jaar na het laatste geallieerde bombardement worden daar de laatste blindgangers opgeruimd. Op die plek komen woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht