JSV eindigt feestweek met ruime zege in derby tegen Geinoord

Een trouwerij, drie baby’s en een 4-1 zege op stadsgenoot Geinoord. JSV zette zaterdag een punt achter een feestelijke week op sportpark Galecop.

JSV Nieuwegein - Geinoord 4-1
31. Michiel van der Valk 1-0
41. Vincent Griffioen 1-1
60. Barry Zwezerijnen 2-1
65. Barry Zwezerijnen 3-1
85. Barry Zwezerijnen 4-1

Glunderend kwam Barry Zwezerijnen van het veld. De ‘oude rot’ - Zwezerijnen (35) was met afstand de oudste speler op het veld - besliste hoogstpersoonlijk de derby tegen Geinoord in JSV’s voordeel. Drie treffers maakte de aanvaller na rust, waarmee hij de thuisploeg naar een 4-1 overwinning schoot.

Daarmee zette hij in drievoud een punt achter een bijzonder feestelijke week op sportpark Galecop. In een tijdsbestek van tien dagen werden de verdedigers Dominique Drost en Maxim van der Klij én middenvelder Bjorn van der Horst vader van een kerngezonde dochter, trouwde routinier Daan van der Valk en won JSV de eerste bekerwedstrijd tegen Nieuw Utrecht met 5-2.

Glimlach

De coaches
Harry Buur (JSV Nieuwegein):
,,Wij waren heer en meester. Hoewel we tot nu toe goed speelden, had ik dat niet verwacht. We bouwden op een goede manier onze aanvallen op en gaven vrijwel niets weg. Deze zege geeft een boost aan ons zelfvertrouwen, maar het zegt niets. We moeten keihard blijven werken.”

Charles Loots (Geinoord):
,,JSV heeft ons een lesje geleerd. Een derby speel je normaal met vuur in je schoenen, maar dat heb ik geen moment gezien. Alleen Robin Kuijer krijgt van mij een voldoende. Voor rust hadden we een korte periode grip op de speelwijze van JSV. Verder was het dweilen met de kraan open.”

Natuurlijk loopt vrijwel elke voetballer na drie doelpunten met een glimlach van het veld. Zwezerijnen had echter een extra reden voor een vrolijk gezicht. Nog maar tien maanden geleden keerde hij terug bij JSV, nadat hij die club een halfjaar daarvoor had ingeruild voor handbal. Zijn rentree op Galecop viel echter in het water, doordat hij bij één van zijn laatste handbalwedstrijden zijn achterste kruisband had afgescheurd. Een operatie was niet noodzakelijk, maar een lange revalidatie volgde. Als herboren keerde Zwezerijnen aan het begin van de voorbereiding terug in de JSV-selectie. ,,Ik heb onder begeleiding van mijn fysiotherapeut keihard gewerkt aan mijn herstel. Aan het eind van het vorige seizoen kon ik al twee wedstrijden meedoen, maar sinds de zomer ben ik echt weer helemaal fit.”

Als vanouds bezorgde de sleurende Zwezerijnen de Geinoord-verdedigers zaterdag handenvol werk. Raakte hij voor rust nog de paal, in de tweede helft was het drie keer raak. Bij de eerste treffer stond hij precies op de goede plek om een mislukte inzet van Van der Horst binnen te tikken, zijn laatste twee doelpunten maakte hij na een goede loopactie in de diepte.

Momenten

,,Het is mooi om in dit team te voetballen. Door de manier waarop we druk zetten, kan ik aanvallend mijn momenten uitkiezen. Verdedigend geven we nauwelijks iets weg én ik voetbal met leeftijdsgenoten als Bjorn en de gebroeders Van der Valk.”

Geinoord imponeerde geen moment, op een fraaie treffer van de van het Utrechtse DHSC teruggekeerde Vincent Griffioen na. De aanvaller lobde de bal - uit buitenspelpositie? - kort voor rust over Mark van Ingen, tien minuten nadat Michiel van der Valk uit een vrije trap de thuisploeg op een verdiende voorsprong had geschoten. Na de pauze was het de beurt aan Zwezerijnen.

De sportdocent, die eerder zei dat zijn afgescheurde kruisband niet het einde zou betekenen van zijn voetbalcarrière, zette met een zuivere hattrick een punt achter een feestelijke JSV-week.

Volledig scherm
Barry Zwezerijnen steekt drie vingers op na zijn derde goal. Maxim van der Kleij feliciteert hem © Foto Ruud Voest

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht