Een groot billboard in Hoog Catharijne kondigt al bijna een jaar de komst aan van Jumbo en la Place naar Hoog Catharijne.
Volledig scherm
Een groot billboard in Hoog Catharijne kondigt al bijna een jaar de komst aan van Jumbo en la Place naar Hoog Catharijne. © AD

Jumbo begonnen met inrichting foodmarkt bij Hoog Catharijne

Terwijl warenhuis Hudson’s Bay amper is vertrokken, maakt supermarktketen Jumbo aanstalten haar intrek te nemen in het voormalige V&D-gebouw bij Hoog Catharijne. Bouwvakkers zijn aan het werk in het voormalige souterrain, posters werven personeel.

Het Brabantse warenhuisconcern wil er een Jumbo City vestigen, een concept dat inmiddels in Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Den Bosch bestaat. Behalve de dagelijkse boodschappen zijn ook ter plekke bereide avondmaaltijden, zoals pizza, sushi en vegetarische gerechten te koop. Onderdeel van de supermarkt is een vestiging van restaurant La Place.

Vertraging

Het is al twee jaar bekend dat Jumbo een foodmarkt wil vestigen onder in de voormalige V&D. Al bijna een jaar kondigt een reusachtig billboard aan dat de winkel binnenkort opent. Tot nu toe kwamen de plannen niet van de grond. Volgens Jumbo was dat te wijten aan problemen met de infrastructuur. De weg langs het pand lag nog open vanwege het singelherstel tussen Hoog Catharijne en de Mariaplaats. Daar liggen inmiddels de klinkers op hun plaats, waardoor niets de inrichting van de winkel nog in de weg lijkt te staan.

Waarschijnlijk is Utrecht komend voorjaar zelfs twee foodmarkten rijker: ook concurrent Albert Heijn bereidt de vestiging van een soortgelijk concept voor in het souterrain van het voormalig postkantoor aan de Neude.

Met de komst van de Jumbo City naar Utrecht krijgt in elk geval een deel van het voormalige V&D-pand weer een gebruiker. Het linkerdeel van de bovenverdiepingen staat inmiddels weer leeg nadat Hudson’s Bay er na negen maanden de deuren alweer sloot. Eigenaar IEF Capital ziet geen heil in het zoeken naar nieuwe winkels voor al die ruimte. Het vastgoedbedrijf wil een deel van de warenhuisruimte verbouwen tot kantoren.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht