Samen bedachten ze een buurtpetitie om de gemeente te vragen de snelheid op Groenenkanseweg. Yfke en Juna vinden 30 kilometer hard genoem op de Groenenkanseweg. Samen bedachten ze een buurtpetitie om de gemeente te vragen de snelheid op Groenenkanseweg te verlagen.
Volledig scherm
Samen bedachten ze een buurtpetitie om de gemeente te vragen de snelheid op Groenenkanseweg. Yfke en Juna vinden 30 kilometer hard genoem op de Groenenkanseweg. Samen bedachten ze een buurtpetitie om de gemeente te vragen de snelheid op Groenenkanseweg te verlagen. © Mel Boas

Juno (10) en Yfke (9) komen in actie tegen hardrijders in De Bilt

Juno (10) en Yfke (9) zijn het zat. De vriendinnen, die allebei aan de Groenekanseweg in De Bilt wonen, vinden dat er veel te hard wordt gereden. Gevaarlijk voor al die kinderen die er dagelijks naar school fietsen, maar ook voor de ouderen en de dieren die moeten oversteken. Deze week zijn de Biltse vriendinnen begonnen met het inzamelen van handtekeningen om de gemeente ervan te overtuigen maatregelen te nemen.

 1. Leersumse graftombe van een rijke Utrechtse familie heeft opknapbeurt nodig, maar wie gaat dat betalen?
  PREMIUM

  Leersumse graftombe van een rijke Utrechtse familie heeft opknap­beurt nodig, maar wie gaat dat betalen?

  In het begin van de vorige eeuw kreeg Leersum de graftombe van de puissant rijke Utrechtse familie Van Nellesteijn mét een flink stuk bos in handen. Op één voorwaarde: de grafkelder, met daarin twaalf overleden gezinsleden, en de karakteristieke toren mochten nooit worden gesloopt. Ruim honderd jaar later is een opknapbeurt nodig, alleen heeft de gemeente daar geen geld voor.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Heel Vianen in de ban van het massagraf
  Play

  Heel Vianen in de ban van het massagraf

 2. Indrukwekkend afscheid van overleden brandweerman Pim (41)

  Indrukwek­kend afscheid van overleden brandweer­man Pim (41)

Utrecht