Hulpverleners in actie na het ongeval op 10 februari in Renswoude. Het slachtoffer, een 76-jarige vrouw, overleed enkele dagen later aan haar verwondingen.
Volledig scherm
Hulpverleners in actie na het ongeval op 10 februari in Renswoude. Het slachtoffer, een 76-jarige vrouw, overleed enkele dagen later aan haar verwondingen. © AS Media

Justitie heeft nu ook passagiers van doorrijder Renswoude in het vizier

Twee passagiers die in de auto zaten die doorreed na een ongeval in Renswoude, zijn verdachten in de strafzaak. Het Openbaar Ministerie verwijt hen dat ze geen hulp hebben verleend aan het slachtoffer. 

De 76-jarige vrouw die vorige maand op een zebrapad van de Dorpsstraat in Renswoude werd aangereden, overleed enkele dagen na het ongeval aan haar opgelopen verwondingen. Bestuurder R. van den B. (25) meldde zich drie weken na het ongeval na een uitgebreide zoektocht bij de politie. 

Bestuurder

,,We zien de man die zich heeft gemeld als de bestuurder’’, stelt het Openbaar Ministerie. Of hij tijdens het ongeval drank of drugs op had, is nog niet duidelijk. Naar het antwoord op die vraag loopt nog een onderzoek. Het OM gaat ervan uit dat de mannen met z'n drieën in de auto zaten, toen die zondagavond 10 februari even voor 20.00 uur de vrouw schepte. 

Alle drie de verdachten zijn op vrije voeten. Bestuurder Van den B. werd enkele dagen nadat hij zich op het politiebureau meldde vrijgelaten na diverse verhoren. De andere twee mannen hebben niet vastgezeten in de zaak,  maar legden wel verklaringen af over de gebeurtenissen. 

Auto

Volgens getuigen is mogelijk geprobeerd om de oude Opel Astra waarmee het ongeval plaatsvond weg te werken. Dat zou zijn gedaan tijdens de weken dat het drietal zich schuilhield voor de politie. De auto is nadat de bestuurder zich bij de politie meldde alsnog achterhaald en in beslag genomen. Het voertuig is door specialisten van forensische opsporing onderzocht op sporen.

Op het doorrijden na een ongeval staat een maximale gevangenisstraf van drie jaar en 20.000 euro boete. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht