Programmamaker Ton van der Ham (2012).
Volledig scherm
Programmamaker Ton van der Ham (2012). © AD

Justitie vervolgt Zembla-verslaggever niet na ‘onnodige’ aanhouding

Zembla-verslaggever Ton van der Ham gaat vrijuit voor zijn optreden in het UMC Utrecht op 13 april van dit jaar. Hij werd daar toen aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. Het openbaar ministerie seponeert de zaak.

 1. Matthieu (40) hackte Sophie Hilbrand, nu stalkt hij zijn hulpverleensters en zet hun foto's op sekssites
  PREMIUM

  Matthieu (40) hackte Sophie Hilbrand, nu stalkt hij zijn hulpver­leen­sters en zet hun foto's op sekssites

  Een nu 40-jarige Houtenaar die vijf jaar terug werd veroordeeld voor het stalken van BN’ers als Sophie Hilbrand en Victoria Koblenko, is gewoon doorgegaan met zijn praktijken. Ditmaal kroop hij in de huid van zijn behandelaars van twee GGZ-klinieken in Assen en Eindhoven, stuurde namens hen seksueel getinte berichten en zette hen op sekssites als SM-meesteres of bondageliefhebster.
  Utrecht
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  5

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.