Volledig scherm
In de berm van de Amsterdamsestraatweg zijn kaarsjes geplaatst, vlak bij de plek waar een 15-jarige maaltijdbezorger werd geschept door een auto. © AD

Kaarsjes langs A’damsestraatweg en op school voor overleden maaltijdbezorger (15)

In de berm van de Amsterdamsestraatweg in Zuilen zijn kaarsjes geplaatst ter nagedachtenis aan de 15-jarige maaltijdbezorger, die woensdagavond tijdens zijn werk werd geschept door een auto. De jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Ook op zijn huidige school, Academie10 in Leidsche Rijn, en zijn oude school, basisschool De Fakkel in Tuinwijk, werd stilgestaan bij het trieste overlijden van de Utrechtse jongen. Op De Fakkel staken leerlingen van groep acht een kaars aan met zijn naam erop bij een oude klassenfoto uit het schooljaar 2015-2016. 

‘Groep 8 brandt de kaars van de klas. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie’, schrijft directrice Iris Hekkert op het socialmediakanaal van de school. Zij wil desgevraagd verder niets kwijt over het herdenkingsmoment. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Politieonderzoek

Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog niet afgerond. Op basis daarvan neemt het Openbaar Ministerie (OM) een besluit of de 21-jarige bestuurder uit Breukelen, die bij het ongeluk betrokken was, iets te verwijten valt. ,,Er is geen voorgeleiding geweest, het is nog de vraag hoe dit uitpakt”, zegt een woordvoerder van het OM. De auto van de Breukelaar is in beslag genomen. Hij is verhoord, maar niet officieel als verdachte aangemerkt. Of dat gebeurt, is pas te zeggen als het technisch onderzoek is afgerond.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de Amsterdamsestraatweg, iets voor de Van Heesstraat in Zuilen ter hoogte van de bushalte Patrimoniumstraat. Vermoedelijk stak het slachtoffer, die aan het werk was als bezorger van hamburgerbezorgrestaurant BurgerMe, de weg over tussen twee auto’s door. Hij belandde op de motorkap van de auto. Zijn fiets brak in tweeën. Omstanders en hulpdiensten verleenden eerste hulp. 

Volledig scherm
De fiets brak in tweeën door de aanrijding. © Michiel van Beers
  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht