Volledig scherm
Vreeswijk veranderde in een sprookjesdorp. © Ricardo Smit

Kaarslicht verandert Vreeswijk in een sprookje

Na een jaar afwezigheid, was Vreeswijk deze avond als vanouds verlicht met kaarslicht. Het oude dorp veranderde voor even in een sprookje.

Vorig jaar werd Vreeswijk bij Kaarslicht, zoals het evenement toen nog heette, op het laatste moment afgelast vanwege gladheid. De organisatie vond het vanwege de gladheid, wind en regen onverantwoord de mensen de donkere straten op te sturen.

Quote

Het valt niet mee er aan te wennen, merken we. Vreeswijk bij Kaarslicht zit nog in de genen

Koos Hofs

Tot grote vreugde van Vreeswijk en omstreken keerde het evenement dit jaar terug. Maar wel met een nieuwe naam: Kaarslicht in Vreeswijk. Organisator Koos Hofs merkte daarover onlangs in het AD nog op: ,,Het valt niet mee er aan te wennen, merken we. Vreeswijk bij Kaarslicht zit nog in de genen.’’

Ondanks de nieuwe naam was het lichtjesfeest dit jaar als vanouds. Klokslag 19.00 uur ging de straatverlichting uit. Meer dan 10.000 lichtjes twinkelden de bezoekers tegemoet. Ook in het water zaten lichtjes, net als op de schepen en de sluizen. 

Naast de feeëriek verlichte straten was er vandaag in Vreeswijk ook een kerstmarkt, lampionnenoptocht, koren en een levende kerststal.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht